Wie ben ik

Ik ben Nicolien van Oeveren, getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen Mees, Sil en Eva. Samen met mijn man heb ik een woon-zorgboerderij in Overberg. Vanuit deze manier van zorg leveren merkte ik dat er veel vraag is naar ondersteuning in vorm van coaching en behandeling. Dat maakte dat ik mij heb laten bijscholen in de CREF-methode d.m.v. paarden en vanuit daar Happinezz coaching heb opgericht.

Bij Happinezz werk ik  met coaching en behandelingen het liefst met paarden.

Hierbij maak ik gebruik van het natuurlijke gedrag van de paarden. Paarden zijn kudde dieren en vluchtdieren. Om te overleven spiegelen zij wat de leider van de kudde doet. Dit doen zij in de behandelingen ook met de persoon die er mee werkt. Dit zorgt vaak voor nieuwe inzichten in gedrag en handelen.

Daarnaast kan je met de paarden vele oefeningen doen, denk daarbij aan grenzen werk, delenwerk en vele spelvormen en op het paard. Op het paard voelt het paard nog meer wat er vaak onbewust bij de deelnemer gebeurt. Zij voelen hoe het lichaam van de deelnemer reageert, b.v. gespannen of ontspannen.

Het mooie van met paarden werken vind ik dat paarden oordeel loos zijn. Zij kunnen op een liefdevolle manier de confrontatie geven, waaruit ik als behandelaar door kan werken.

 

In de praktijk heb ik nu 3 pony’s:

Seren een Welch Cob Merrie van 10 jaar

Ronaldo een Welch Cob ruin van 11 jaar

Otje een Schetlander merrie van 14 jaar